Stereotyper

Stereotyper

 

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

Jeg unngår å bruke kortisonholdige kremer på barnet mitt

Fordi de inneholder kortison er steroider ofte kontroversielle. Det er det imidlertid ingen spesiell grunn til. Det du trenger å vite er at de ikke har noen bivirkninger i motsetning til kortison du tar peroralt (i munnen). Om det brukes på huden ved oppblussinger, en til to ganger om dagen og lokalt på utslettene, er steroider trygge for nyfødte så vel som barn og tenåringer (se atopisk hud). De er spesielt effektive når det gjelder rask behandling av betennelser. For behandlinger med aktuelle steroider parallelt med dine hudpleieprodukter, må du følge legenes råd for å få utslett og kløen til å forsvinne. De kan også hjelpe barnet å sovne lettere, samt få en bedre livskvalitet.

Melken jeg gir barnet mitt, kan føre til atopisk hud.

Om du er i tvil, ikke nøl med å konsultere legen din. Legen vil foreskrive de nødvendige tester for å utrede en potensiell matvareallergi og identifisere de tingene som barnet ditt bør unngå å spise eller drikke. I motsetning til det mange tror, er kumelk og proteinene den inneholder ikke nødvendigvis årsaken. I dag forblir den beste behandlingen vi vet for å forebygge og behandle atopisk dermatitt, de daglige mykgjørende fuktighetskremene og de aktuelle steroidene til røde flekker under oppblussing som foreskrevet av din lege. (Se hvordan du kan forhindre at den oppstår?)

Barnets atopisk hud vil utvikle seg til astma.

Denne forvirringen skyldes ofte at astma ofte oppstår når barnet er rundt to år, på et tidspunkt når atopisk utsatt hud har en tendens til å avta. Men det er fortsatt ingen link. Om barnet ditt har atopisk hud, er det fordi barnet har atopisk følsomhet. Det betyr at immunsystemet overreagerer i nærvær av allergener. Dette kan også resultere i konjuktivitt, høyfeber og astma som er andre mulige manifestasjoner i tillegg til eksem. Barnet ditt kan bli utsatt for en eller flere manifestasjoner uten direkte kobling mellom dem, avhengig av følsomhet, og arv og miljø.

Jeg kan ikke ta barnet mitt med atopisk hud til stranden eller svømmebassenget

Tvert imot. Svømming er en ideell aktivitet siden det gjør at man svetter mindre og minimerer risikoen for kløe. For en perfekt avslapning er det noen få triks man kan gjøre, inkludert å bruke mykgjørende fuktighetspleie tilpasset baby/barn: Stelatopia Emollient Balm eller en parfymefri solkrem med høy faktor som passer atopisk hud om solen er fremme. Da kan barnet ditt nyte bølgene til det fulle. (Se Atopisk hud og ferier)

Jeg unngår å sende barnet mitt til barnehagen eller skolen når de har oppblussinger

Det er ingen grunn til dette. Atopisk hud er ikke smittsomt, så barnet ditt trenger ikke bli hjemme. Du bør likevel informere personalet som tar vare på barnet ditt (se hvordan kan du snakke om det i barnehagen). Da kann de være spesielt oppmerksomme på det, forstå barnets humør og så videre.

Utslett, kløe, sensitiv hud, atopisk hud… Betyr dette ingen kjæledyr?

Hvorfor ikke? Du må absolutt unngå kontakt med allergener for ikke å utløse barnets immunsystem. Hår og fjær er en del av disse allergenene. Imidlertid er en allergisk reaksjon ikke forutsigbart Hvis du allerede hadde en katt, en hund eller en hamster før barnets fødsel, kan denne tidlige kontakten med kjæledyret ha immunisert dem. Det beste du må gjøre er å konsultere legen din og å gjøre allergitester. Hvis allergien er bekreftet, må du ta noen forholdsregler som å forby kjæledyret fra bestemte rom i huset eller fra sofaen (se vårt råd til hjemmet).

Atopisk hud handler bare om stress.

Atopisk hud er først og fremst en allergisk manifestasjon, ofte arvelig. Det kan imidlertid være stressende: tilfeldige forverringer, kløe, tretthet og så videre. Ikke bare for barnet, men også for foreldrene eller slektninger som noen ganger kan føle seg hjelpeløse. Dette stresset kan være et forverrende element ved atopisk hud. Kos eller det å forklare til barn hva atopisk hud er, kan gjøre dette lettere.

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Klima

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Byen eller landet

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.