Søvn

Søvn

Barnet mitt har søvnproblemer på grunn av atopisk hud. Hva kan jeg gjøre?

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

Søvnproblemer og atopisk hud

Søvnproblemer er et vanlig problem ved atopisk hud. Når det er diagnostisert, kan kløefornemmelsen forklare søvnforstyrrelser.

Når du forventer at kløen vil komme, vil mykgjørende hudkremer for baby/barn begrense og lindre.

Eksemforverringer og rødhet: ritualer for å forbedre babyens søvn

Har rødhet allerede dukket opp? I dette tilfellet kan også mykgjørende fuktighetskremer umiddelbart redusere kløefornemmelser. Ikke nøl med å gjenta smøringen, selv om du allerede har gitt barnets hud fuktighetspleie før leggetid. Unngå væskende områder, på disse områdene, bruk medisinsk pleie foreskrevet av legen din, som vil være bedre tilpasset. Hvis barnet er gammel nok til å forstå, kan du forklare for ham hva som skjer og berolige ham, og minne ham om at kløen vil forsvinne til slutt. Du kan også fortelle ham en historie. Det vil gjøre det mulig for ham å fokusere på noe annet og dermed redusere ubehaget. Til slutt, ikke nøl med å senke varmen hvis den er for varmt i rommet. Den ideelle temperaturen på natten bør være 18 ° C for å unngå for tørr luft (se atopisk hud: råd til hjemmet).

Noen områder på kroppen er mer eller mindre rammet, avhengig av barnets alder (se Behandling av atopisk dermatitt: kan den forbedres eller forsvinne?). Om barnet ditt ikke kan fortelle deg nøyaktig hvor det klør, hvis han gråter for mye, eller hvis han ikke snakker enda, er det din jobb å sjekke over kroppen for å få øye på noen røde flekker og berolige ham i tilfelle oppblussing:

- Inntil barnet er et år må du være spesielt oppmerksom på områder som kinn, panne, armer og mage.

- Når barnet er over et år vil atopisk dermatitt affisere hudfolder: albuer, ben eller til og med bak ørene.

- Fra 3 til 4 år, og frem til 5-6 års-alderen, kommer det oftere utbrudd på hender og ansikt, rundt munnen og på øyelokkene. Når du har brukt mykgjørende fuktighetspleie, vil kløen forsvinne med opptil 95% med tilpassede kremer, som Stelatopia Emollient Balm eller Emollient Cream. Da vil barnet ha lettere for å sovne.

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Klær

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Sant / Usant om atopi

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel