I hjemmet

I hjemmet

Atopisk hud: Råd for hjemmet (temperatur, midd, tobakk, sengetøy, kjæledyr og så videre)

 

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

Å begrense atopi: rengjøring i hjemmet

En stor rengjøringsøkt i hjemmet kan forhindre atopisk hud fra å forekomme for ofte, men det er langt fra det eneste tiltaket. Her er en rekke vaner du kan begynne med hjemme:

• Vær oppmerksom på midd. Usynlig for det blotte øye, bosetter de seg i alle våre innendørsrom. Det er for det meste deres utskillelser og deres døde rester som er gir plager. For å unngå deres tilstedeværelse er det viktig med:

- Støvsugeren din, spesielt hvis den har et HEPA-filter, er det beste verktøyet for å begrense partikler av midd. I dag er mange støvsugere på markedet utstyrt med et slikt filter.

- En antimiddmadrass og / eller madrassdeksel. Disse er spesielt utformet for midd og er noen ganger fri for kjemikalier. Madrassdeksler gir ekstra isolasjon for å unngå midd-relatert kontakt med huden, og forblir effektive selv etter vask. De beste variantene dekker hele madrassen og ikke bare overflaten.

- Velg tregulv, gulvfliser eller linoleum i stedet for tepper eller gulvmatter, dersom det er mulig. Harde overflater er enklere å rengjøre, og gir også færre steder for midd å gjemme seg.

- Vask regelmessig sengetøy, gardiner og kosedyr! Vi glemmer ofte at midd er parasitter som kan skjule seg hvor som helst.

Begrens kontakt med allergener: Ventilasjon, temperatur og bekjempelse av tørr luft

Fordelen med slike forholdsregler er at du også fjerner andre allergener som støv eller kjæledyrhår samtidig (se filen på atopisk hud).

• Ikke nøl med å ventilere rommene, spesielt barnas rom, hver dag, både sommer og vinter - selv bare noen få minutter! Inneluften mangler ofte fuktighet, hovedårsaken er oppvarming, spesielt hvis den er elektrisk. En temperatur mellom 19 ° og 21 ° C er ideell. Om natten kan du redusere den til 18 ° C i barnets rom.

Hvis du ønsker det, kan du sjekke fuktighetsnivået i hjemmet ditt ved hjelp av noen egne enheter for dette. Vi anbefaler at fuktighetsnivået ikke er under 30%. Hvis det er, kan du installere luftfukter, eller bruke noen naturlige triks:

- Sett et glass vann på varmeovnen.

- La døren til badet stå åpen etter at noen har tatt en dusj eller et bad.

- Heng et vått håndkle i barnets rom.

- Innred rommene med grønne planter.

Atopisk hud, babyens allergier og hudreaksjoner: Hvilke forholdsregler bør tas med kjæledyr?

• Har du et hårete kjæledyr? Hvis barnet ditt har hatt kontakt fra fødselen, kan det ha immunisert barnet; En allergisk reaksjon er ikke automatisk knyttet til kjæledyret. Det beste å gjøre for å vite sikkert er å ta allergitester. Hvis det blir påvist allergi mot kjæledyr, må kontakten mellom dem selvsagt bli redusert.

For kjæledyret ditt betyr dette:

- Ingen leker eller store kosestunder i barnets rom. Dette rommet må være et nei-område for kjæledyret dersom det er mulig. - Ikke la kjæledyret sove på sofaen, spesielt hvis barnet ditt liker å ligge på den.

- Vask kjæledyrene dine. Det er ikke så lett med en katt eller en gnager, i slike tilfeller finnes det andre vaskemetoder. Spør veterinæren din for mer informasjon.

- Støvsug huset ditt en gang, to ganger, til og med tre ganger per uke. Dyrehår og spytt som sitter på gulvet er hovedårsakene til slike allergier. Rengjør så ofte som mulig!

Til slutt kan andre faktorer forverre atopisk hud. Hvis du er røyker, må du ikke røyke inne og helst prøve å slutte.

Mange enkle løsninger kan implementeres. Selv om noen av dem krever mer innsats, forblir de ganske raske og enkle å gjennomføre, og gir resultater for ditt barns trivsel.

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Klær

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Sant / Usant om atopi

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel