Hvordan behandle

Hvordan behandle - Mustela

Hvordan behandle atopisk hud

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog og medlem av Mustelas ekspertpanel.

Atopisk hud veksler mellom perioder med pusterom og perioder med oppblussinger. Hva bør gjøres i disse periodene? Det er ingen grunn til bekymring, det er ikke veldig komplisert.

Når alt er rolig...

Selv om periodene med lite plager er et tegn på en "pause" i eksemplagene hos barna, bør det ikke sees på som en pause i den daglige behandlingen av huden. Faktisk det motsatte! Det er den beste tiden ta vare på huden til babyen din, hjelpe den å beskytte seg og få den mest mulig behagelig for barnet (se Hvordan unngå atopisk eksem). Det er tilstrekkelig å smøre på fuktighetskremer tilpasset barnets hud daglig, for å gi huden fuktighet og pleie. Smøringen kan gjøres til en fin stund med barnet ditt. Man kan til å med leke en lek: et kyss på huden der man har smurt med fuktighetskrem.....

De første tegnene på oppbluss

Har babyen din rødhet i huden? Blir den tykkere? Har barnet problemer med å sove? Et oppbluss av eksem er sannsynligvis under utvikling. Du kan planlegge en slik situasjon: Ikke nøl med å smøre hyppigere enn vanlig, selv flere ganger om dagen. Det kan bidra til å forebygge ekstrem tørrhet, og kan også umiddelbart redusere kløen med opptil 95%, spesielt med Stelatopia Emollient Cream eller Emollient Balm.

Hvordan håndtere atopisk hud

Til tross for all oppmerksomheten du gir til barnet ditt for å unngå eksemutbrudd, kan det fortsatt skje. Her er en to-trinns handlingsplan ved oppblussinger:
 

1. Fokuser på områdene med rødhet. Dette betyr at du fokuserer på betente områder så snart de kommer til syne. Som med mange andre tilstander, jo raskere de blir behandlet, desto mer effektiv blir behandlingen. I dette tilfellet er ingenting mer effektivt enn behandlingen foreskrevet av legen din. Faktisk om områdene bare er irritert eller allerede har fått væskende blærer, trenger de spesifikk og passende pleie. Uansett om det er en salve eller krem, vil du sikkert få skrevet ut steroider som skal brukes direkte på huden. Steroidenes rolle er å redusere betennelse, rødhet, kløe, hevelse og tørre flekker. Påfør behandlingen med en lett berøring av fingrene, og det vil berolige ditt barns hud og hjelpe betennelsen forsvinne etter noen dager.
 

Hvert tilfelle av eksem kan kreve tilrettelagt behandling. Om ditt barn har en venn med atopisk hud vil ikke nødvendigvis det barnet ha behov for samme behandling. Ikke bekymre deg om dosen eller lengden på behandlingen er forskjellig. Det eneste du må gjøre er å bruke behandlingen til røde flekker under oppblussing og i henhold til din leges anbefaling.

 

2. For å forebyyge og pleie resten av kroppen, fortsett å bruk daglig fuktighetskrem overalt til tross for områdene med væskende blærer. Fra ansikt til tær, etter dusjen også så mange ganger som nødvendig gjennom lett massasje, vil fuktighetskremene fortsette å reparere huden og gjøre den mer smidig og hydrert. (Les vårt råd om de beste vaner og ritualer for rengjøring og behandling av babyens hud).

Noen tips for bedre komfort

En annen stor fordel med mykgjørende kremer er at de vil bidra til å lindre opplevelsen av kløe.

Noen tips kan hjelpe deg med å eliminere slike ubehaget eller i det minste bidra til at barnet ikke tenker på kløen:

- Bruk kjølige produkter til å bedøve kløen. Ikke nøl med å sette en sprayflaske med vann i kjøleskapet, eller bruk kalde kompresser. - Hvis barnet ditt ikke kan slutte å klø, sørg for å klippe neglene regelmessig for å unngå å skape åpne sår.

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Klær

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Stereotyper

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.