Fuktighetsgivende pleie

Fordelene med fuktighetsgivende pleie

 

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

Fordelene med fuktighetsgivende pleie sammenlignet med de vanlige pleiende produktene.

Uansett om det er en periode med pusterom eller en periode med oppbluss, gir fuktighetsgivende pleie spesielt tilpasset atopisk hud alle de essensielle ingrediensene for å forebygge, reparere og lindre. Vi vet at hvis det er en familiehistorikk eller om noe rødhet oppstår, ved å bruke fuktighetsgivende kremer fra fødselen av og fremover, kan man redusere risikoen for å utvikle atopiske hudsymptomer med 33% til 50%. (1) Hvis du liker å kjele og kile barnets hud, ikke stopp med det, men bruk tiden fornuftig og smør huden samtidig :) (Se Atopisk dermatitt: hvordan forhindre at det oppstår?)

Hovedfunksjonen til fuktighetskremene for atopisk hud er å gjenopprette hudbarrieren. Det betyr at de fukter huden, men de gir den også næring, og huden vil ta tilbake noe av sitt oljeaktige innhold for å utvikle et beskyttende lag (hydrolipidisk film), som er tynnere for små barn enn for en voksen. Etter hvert som dagene går og huden bygger opp denne barrieren, blir det vanskeligere for allergener å komme inn og utløse immunsystemet. (Utforsk vår atopisk utsatt hud: råd til hjemmet)

I tilfelle oppblussinger, kan fuktighetsgivende pleie også umiddelbart redusere kløe, følelse av stram hud og irritasjon. Fuktighetsgivende pleie er en verdifull alliert, i tillegg til medisinsk behandling om nødvendig, for å takle kriseperiodene så godt du kan! Du kan også ha dine koseøyeblikk for å berolige babyen din.

Gjør de rette valgene

Det er viktig å velge tilpassede produkter ftil baby/barn for babyen din, som Stelatopia Emollient Balm eller Emollient Cream. Inntil han er tre år gammel er barnets hud spesielt følsom for skadelige faktorer: pH-verdien (rundt 7) er nært nøytral, stratum corneum er mer skjør, og dermis er tre ganger tynnere. (2)

 

Mens huden modnes, trenger den mer oppmerksomhet. Tilpassede produkter til baby/barn med patenterte aktive ingredienser, ekstrem høy toleranse, hypoallergenisk, uten konserveringsmidler: disse indikasjonene er garantier for ditt barns trivsel. For deg er det forsikringen om at du gir mykgjørende pleie og enkel påføring på huden.

 

Produkter med fuktighetsgivende pleie vil hjelpe deg gjennom hvert trinn i babyens rengjøringsrutine, og vil gi fuktighet under dusjen eller badet (undersøk vårt råd om babyens rengjøringsrutiner for atopisk hud). Du kan starte med å bruke en vaskekrem eller badeolje og avslutte med en fuktighetsgivende balm spesielt formulert for babyens skjøre, atopisk hud. Disse øyeblikkene kan til og med bli små ritualer med samvær.

 

(1) Kilde: Eric L. Simpson 2014, Horimukai 2014

 

(2) Les artikkelen, Specific nature of babies’ skin

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Ferier

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Byen eller landet

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.