Forebygging av atopi

ATOPISK DERMATITT: HVORDAN KAN DU FOREBYGGE?

 

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog og medlem av Mustelas ekspertpanel.

Tegnene lyver aldri!

Ble huden til babyen noen få måneder etter fødselen ganske tørr og begynte noen røde flekker å dukke opp? Har du eller partneren din atopisk hud/eksem? Ikke nøl med å få noen vaner allerede fra fødselen av som gir mer komfort. Husk at å forebygge alltid er best. Atopisk hud er sterkt knyttet til arvelige faktorer, men vi kan fortsatt gjøre noe med det. Det er to nøkkelord: forebygge og reparere.

Forebygging av atopisk dermatitt og hudpleie for babyen din.

Vi vet at allergener, som delvis er ansvarlige for atopisk hud, kan trenge inn i tørr hud (se vår fil på atopisk hud). Ved å reparere tørr hud og hudbarrieren, kan vi hjelpe den til å ha en beskyttende funksjon igjen. La oss ikke glemme at godt fuktet hud betyr mindre irritasjon. For å fukte, bruk Stelatopia emollient cream eller balm (se fordelene med fuktighetsgivende pleie). I tillegg til å ha fuktighetsgivende ingredienser, inneholder de også lipider som hjelper til med å gjenopprette det oljeholdige laget som hudoverflaten trenger; den blir mer smidig og motstandsdyktig. Det er til og med bevist at om du bruker emollient-kremer daglig fra fødselen, kan det redusere risikoen for at symptomer på atopisk dermatitt opptrer med 33% til 50%. For større effektivitet, velg hudpleie godt tilpasset babyens følsomme hud (se babyens hud). Selv om man tenker at babyens hud er nydelig og myk og du ikke kan slutte å røre og kile, husk at den ikke er moden enda; dermis er tre ganger tynnere enn hos en voksen og er også mye mer gjennomtrengbar (noe som krever mer oppmerksomhet ved atopisk hud). Det vil ta tre år før huden har de samme funksjonene som voksen hud. Dette er enda en grunn til å bruke tilpassete produkter spesielt utviklet for deres baby og barns behov, og produkter som du kan bruke uten bekymringer.

Eksem, atopisk hud, og rødhet: Forebygging.

«Hver dag(2) må du unngå alt som kan bidra til oppblussinger som utvikler seg hvis barnet ditt har atopisk hud, dette inkluderer: - Allergener, som midd eller støv.

- Irriterende eller uttørrende produkter som tørker ut huden, klær med grove tekstiler (inkludert ull), veldig tørr luft og for høye temperaturer.

Selvfølgelig er det ikke alltid lett å forutse alt, og du trenger ikke å få panikk når babyen din er for varm, eller når han elsker å kose seg når du har på den fine ullgenseren, som vanligvis føles så myk. Du må bare være oppmerksom og unngå så mye som mulig av enkelte omgivelser og aktiviteter. Hvis barnet ditt elsker å leke i vannet kan en liten dråpe Stelatopia-badeolje i badekaret eller i det oppblåsbare bassenget (uten klor) også hjelpe til med å unngå uttørrende vann på huden.

Uansett vil det være tidspunkt i babyens liv når eksem vil oppstå uansett. Ikke få panikk! I tilfelle vil mykgjørende fuktighetskremer være gode følgesvenner. Om nødvendig kan du også søke råd fra din lege.

(1) Kilde: Eric L. Simpson, 2014, Horimukai 2014.

(2) Les opp om dette emnet: Lev bra hver dag

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • I hjemmet

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Råd for påføring

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.