Daglig hygiene

Daglig hygiene

Viktige rengjøringsvaner

 

Urenheter er ofte usynlige og oppstår i babyens ansikt i løpet av hele dagen, men urenhetene kan skade barnets hudbarriere som ennå ikke er moden. Du bør rense huden hver dag med et produkt som er spesielt formulert for skjør hud. For å få barnet til å bli vant til det, gjør påføringen til et ritual, og et tips er å alltid gjøre det på samme tid på dagen.

Viktige rengjøringsvaner

Før du starter: ha det som vane å alltid vaske hendene dine først og kun bruk produkter som er spesielt utviklet for babyens delikate hud.
 
Ansiktet
 
Øyne: Fukt en bomullsdott eller sterilt gassbind med saltvannsoppløsning, tørk forsiktig og rengjør fra det ytre hjørnet av øyet til det indre. Bruk en annen bomullsdott for å vaske det andre øyet.
 
Ører: Lag et lite rør ved å rulle et stykke bomull mellom fingrene og bare rengjør den øvre delen av øret for å unngå dannelse av ørevoks. Unngå å bruke Q-tips®, noe som kan irritere og til og med skade barnets ører.
 
Nese: Ta en bomullsdott; fukt det med saltvannsoppløsning, legg det forsiktig inn for å fukte sekresjonene, bruk deretter den tørre siden for å fjerne.
 
Ansikt: vask barnets ansikt så ofte som nødvendig i løpet av dagen, og ikke glem å vaske bak ørene, hvor smuss har en tendens til å samle seg. Du kan bruke No-rinse cleansing water eller fukt en bomullsdott med lotion, skyll deretter med vann.
 
Hår: Når du styler babyens hår, spray noen dråper Skin Freshener på en babybørste.
 
Kroppen
 
Negler: Vent minst en måned før du klipper babyens negler for første gang. Inntil da er de fremdeles altfor skjøre og sprø. Etter en måned, klipp dem regelmessig kort med et saks med avrundet kant. Gjør dette når babyen er rolig, hold hånden eller foten fast og snakk med ham forsiktig slik at han forblir rolig under prosedyren. Pass på å ikke klippe neglene for korte for å unngå infeksjoner rundt fingertuppene!
 
Bleieskift: Rengjør barnets bleieområde hver gang du bytter bleie, spesielt i hudfoldene der fuktighet kan føre til irritasjon. Du kan bruke spesielle våtservietter, No-rinse cleansing water eller Cleansing milk. Tørk babyens hud forsiktig før du tar på bleien.
 
Navlestreng: Etter fødselen må du vente til babyens navlestreng selv faller av. Det vil den gjøre av seg selv etter en uke til 10 dager. For å unngå smittefare, desinfiser den hver dag med et sterilt gassbind som er fuktet med et antiseptisk middel. Tørk deretter forsiktig med en ren klut.
 
Hender: Ha alltid våtservietter eller No-rinse cleansing water med deg for å rengjøre babyens hender når du triller vogn, tar en matbit eller er i bilen.
 
Du kan også spraye et par dråper med spesiell baby "eau de soin" på babyens kropp og klær for en delikat duft. Dette vil stimulere babyens luktesans.
 

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Fuktighetspleie av huden

    Inntil barnets barnet er 3 år er huden delikat og umoden: huden har et svakt forsvar mot tøffe elementer (kulde, vind, sol, tørr luft, etc.), den blir lett irritert, og huden blir noen ganger utsatt for røde flekker.