Byen eller landet

Byen eller landet

LANDET VERSUS BYEN: HVORDAN PÅVIRKER DET ATOPISK HUD?

 

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel. Hvis du legger deg til noen daglige gode vaner, vil din baby ha det fint hvor som helst.

I byen: Hvordan følge opp atopisk hud?

Det er sant at byene er mer forurenset, med støv, smuss og små partikler på grunn av eksosgasser. Denne forurensningen bringer huden i kontakt med allergene elementer (se vår fil på atopisk hud). Det gjør også pollen mer irriterende. I slike tilfeller kan du alltid ha en sprayflaske med vann og en mykgjørende krem i vesken din hvis du tror barnet kan ha behov for det, for eksempel under en skoletur. Også en god dusj om kvelden vil gjøre at han blir kvitt disse allergenene, og klar for en god natt. Mykgjørende pleie tilpasset barnehud vil også være din sterkeste allierte (se fordelene med mykgjørende pleie).

 

Ingen grunn til bekymring, en dusj er nok. For å føle seg helt ren i urbane strøk, har vi en tendens til å rengjøre mer enn nødvendig. Dette kan stimulerer utttørking av barnets hud. Immunsystemet er mer aktivt når barnet er mer eksponert, enn når man er mindre utsatt. Dette kan gjøre barnet mer følsom for allergener.

 

Selv for babyer med atopisk hud, må immunsystemet stimuleres av infeksjoner i tidlig barndom. Det er viktig å unngå støv og midd for å forhindre fremkalling av atopisk eksem, men det vil nok ikke kurere det. Faktisk er det flere barn som er rammet av atopisk eksem i byer, der hygienevaner kan bli overdrevet.

 

Når det gjelder dusjing, kan vannet også spille en betydelig rolle. Kalkinnholdet kan ha varierende bakteriologiske egenskaper og dette kan være delvis sørge for tørrhet eller irritasjon i huden. I byer er det avhengig av region og befolkning: Jo flere innbyggere, jo mer regelmessige kontroller, og jo mer regelmessige kontroller, desto bedre vannkvalitet. For å kompensere for uttørrende effekten rengjøring med vann har på huden, kan du bruke en tilpasset badolje til babyer og barn.

 

Til slutt, og så rart som det høres ut, er en effektiv måte å bekjempe byforurensning på å lufte innendørsområdene dine! Faktisk har allergener og andre forurensninger en tendens til å samle seg innendørs, og konsentrasjonen er viktig å begrense.

På landet eller på fjellet: Hvilke råd skal man følge for atopisk hud?

Den rene luften på fjellet og på landsbygda er alltid en fordel for barna, enten de er atopikere eller ikke. Hvis du bor på fjellet, er det et miljø som er nesten uten midd! Midd elsker innendørs varme og hater høyder. Fra 1500 meter og over er midd en sjeldenhet.

Men ren luft betyr også flere dyr og planter. Disse kan påvirke reaksjoner eller allergier hos barna, og om våren kan den høye konsentrasjonen av pollen også utløse en reaksjon fra immunsystemet.

I slike tilfeller vil det også være et verdifullt å ha en sprayflaske med vann, gjennomføre daglige dusjer og hver dag påføre mykgjørende kremer for å beskytte babyens hud.

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Forebygging av atopi

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog og medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Mat

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.