Beskytt barnet ditt fra solen

Inntil de er 3 år, har ikke spedbarn et fullt utviklet hudforsvar, noe som etterlater dem svært sårbare overfor solens stråler. Som et resultat, anbefaler leger sterkt at små barn blir holdt borte fra direkte sollys. Hvis aktivitetene krever at babyen din er i solen, må du sørge for å ta spesielle forholdsregler for å beskytte den delikate huden! Ved å følge noen enkle regler, kan du bevare babyens hud og bidra til å opprettholde sin naturlige beskyttelse mot potensielt alvorlig solskader. Og siden barndommen er den beste tiden for læring, og du begynner tidlig, vil barnet ditt følge dem automatisk i fremtiden.

Sikkerhetsregler for solen

• Unngå å utsette barnet ditt for sol, spesielt mellom klokken 11.00 og 16.00.
• Se alltid etter skygge når solen er intens.
• Ikke la barnet være naken eller i badedrakt i sollyset. Kle barnet ditt i løse klær laget av tykk bomull for å filtrere UV-stråler, pluss en caps og passende solbriller (EU-standard, UV kategori 3 eller 4).
• Påfør et tykt lag av solkremprodukt med en passende SPF-indeks (50 eller høyere), 20 minutter før eksponering. Fokus på følsomme områder som får ekstra eksponering (panne, kinnben, nese, lepper).
• Beskytt barnet ditt selv i skyggen eller overskyet vær: Over 80% av UV-strålene passerer gjennom skyene, og en parasoll gir ikke tilstrekkelig beskyttelse.
• Unngå potensielt allergifremkallende solbeskyttelse; bruk i stedet mineral eller organisk mineral solkrem.
• Påfør solkremproduktet i tykt lag hver 2. time og etter at barnet har vært i vann.
• Sørg for at barnet ditt drikker regelmessig, selv om han ikke ber om det.
• Pass på å ta vare på solkremsproduktene dine: Pass på at du lukker tuben eller sprayen, ikke la produktene være i full sollys, og aldri bruk et åpnet produkt året etter det ble åpnet.

Hvordan velge den riktige solkremen for barnet ditt

Ditt barn har en delikat hud som er tynnere enn din og spesielt sårbar for sollys. Derfor er det viktig å velge solkrem som gir optimalt beskyttelse mot solens skadelige stråler, men som samtidig respekterer barnets delikate hud og bevarer cellerikdommen.
 
Den riktige solbeskyttelsen for babyen din skal oppfylle følgende kriterier:
- Det er viktig med SPF 50+ og UVA-beskyttelse kombinert med beskyttelse av den ytterste barrieren for å bevare hudens naturlige beskyttelse og forhindre celleskade 
- Det er viktig med høy toleranse: Formuleringen bør være hypoallergen, alkohol- og parabenfri og dermatologisk testet.
- Den bør være egnet for barnets aktiviteter: Produktet skal være vann- og svettebestandig og synlig når det påføres, for å være sikker på at du ikke overser noen hudområder.
- Den bør passe til barnets hudtype: Hvis barnet ditt har lys eller sensitiv hud, velg et produkt som er spesielt utviklet for intolerante hudtyper.

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Solens farer

    Sollys er viktig, og vi elsker alle å nyte solen fordi den har stor betydning for vårt humør.