Barnehage / Skole

Barnehage / Skole

Eksemhud, tørr babyhud: Hvordan kan du snakke om det til barnehagen?

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

Hvordan starte en dialog med barnehagen/skolen om barnets eksemhud, symptomer og tegn

Det er på tide for barnet ditt å starte i barnehagen eller skolen. Er det også på tide å snakke om atopisk hud? Hvorfor ikke! Først og fremst er det ikke noe å skamme seg over. Det er riktig at atopisk dermatitt er et hudproblem, men det er også svært vanlig og viktig: atopisk hud er ikke smittsomt.

Du vil nok finne ut at barnehageansatte, læreren eller noen andre fra barnehagen allerede er godt informert om dette emnet. Med nesten 15% av spedbarn og 20% ​​av barn under 7 år med atopisk hud (1), vil ikke ditt barn være alene.

Uansett er det ditt valg om du vil dele informasjon: i henhold til barnets følsomhet, personene du velger å snakke med og så videre.

Eksemhud: Råd og tips for å gjøre det sosiale livet lettere

Hvis du vegrer deg for å snakke om det, ikke bekymre deg, du trenger ikke å gå inn i detaljer. Ved å informere lærerpersonalet, vil det hjelpe de med å ta imot ta vare på og forstå barnet ditt gjennom året:

- "Han er sliten og gretten ... Han har ikke sovet godt på grunn av en oppblussing." Du må bare si noen ord om morgenen slik at de ansatte ikke blir overrasket av hans dårlige humør, døsighet eller mangel av konsentrasjon. I barnehagen eller i første år på skolen, vil de til og med kunne la ham sove litt, hvis det lar seg gjøre.

- "Har han noen ganger noen røde flekker?" "Noen ganger." Hvis klassekameratene hans eller deres foreldre ser på ham og lurer, vil de kunne forklare og berolige dem slik at barnet ditt ikke blir holdt utenfor. Du kan også gi de nyttig informasjon: Eksemhud er ikke på grunn av mangel på hygiene og det er ingen risiko for å smitte den lille gutten eller jenta som sitter ved siden av barnet ditt!

- "Hvis huden din klør, vil ekstra omsorg og oppmerksomhet være bra!" Når du har gitt beskjed vil personalet være spesielt oppmerksomme når de bytter bleier, kler på barnet og så videre.

- Hvis det er tildelt plasser i klasserommet, bør barnets plass være langt fra varmekilder som varmeovn eller et vindu med sterkt sollys. Å vite om eksemet, og miljøfaktorene som bidrar til det, vil hjelpe læreren til å velge en egnet plass og så videre.

- Noen matvarer kan bidra til eller forverre atopisk dermatitt

- bare legen din kan gi deg den riktige diagnosen og råd. Om nødvendig kan han tilby deg en individuell støtteplan for å mate barnet ditt. Hvis det ikke er noen kjent risiko eller allergi, går den samme menyen for alle! Hvis du fortsatt ikke vet hva du skal gjøre, kan dette enkle spørsmålet hjelpe deg med å bestemme: Hva er mindre stressende: å snakke om det eller å si ingenting? Noen ganger må du bare følge din intuisjon.

 

(1) Kilde: Atopic Dermatitis Foundation

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Ferier

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Byen eller landet

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.