Aktiviteter

Aktiviteter

Svømmebasseng, sport, spill: Hvilke aktiviteter er ok for mitt barn med atopisk hud?

 

Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

Er barnet ditt med atopisk hud i stand til å delta på enhver aktivitet? I prinsippet, ja, man ønsker jo at barnet får mest mulig ut av sin barndom. Imidlertid er det noen forholdsregler som skal tas for å unngå kontakt med skadelige faktorer for huden, og dermed påvirke immunsystemet (se vår fil på atopisk hud).

I vannet

Elsker barnet ditt å bade i bassenget eller sjøen? Klor i svømmebasseng og saltvann i sjøen kan være irriterende faktorer. Ikke nøl med å bruke tilpassede mykgjørende kremer for baby/barn over hele kroppen før barnet hopper ut i vannet (se vår fil på fordelene med mykgjørende pleie). Hvis badingen er utendørs, beskytt barnets hud med en parfymefri solbeskyttelse for barn med høy SPF egnet for atopisk hud. Da er barnet klar for bading!

Fra tid til annen kan du sjekke om rødhet vises. Hvis du ser noen flekker etter bad må du skylle barnets hud rikelig i dusjen.

Når du er hjemme, gjentas det samme ritualet med Stelatopia Cleansing Cream, sjampo og deretter Emollient-balm. Hvis rødhet fortsatt er tilstede, kan du bruke behandlingen som er foreskrevet av legen din. (Se Hvordan ta vare på atopisk hud). Ditt barn er nå vasket og godt beskyttet.

Lurer du på om bading i sjøen eller bassenget er fornuftig? Ved oppblussing vil det ikke være noe tvil, da kontakt med saltvann eller klor vil være smertefullt for barnet. Men i friske perioder er bading en god aktivitet, siden det ikke får barnet til å svette mye.

I hagen og andre steder

Ta hensyn til svetting under spill og aktiviteter. Den ideelle løsningen er å velge rolige aktiviteter som også er morsomme eller fengende, avhengig av barnets alder.

 

 

 

 

 

 

Hvilken sport bør du velge for å unngå oppbluss av eksem

Basketball, fotball, volleyball, dans, friidrett: disse er alle aktiviteter som krever mye energi og kan gjøre barnet ditt svett. Dette i tillegg til intense utendørsleker: løping, katt og -mus, rulle kråke osv. For at barnets kjernetemperatur skal være stabil, kan du: - Passe på å bruke lette bomullsklær (1).

- Om mulig, velg bukser og langermede skjorter. Hvis han ønsker å rulle i gresset eller sanden, kan disse klærne også beskytte mot irriterende faktorer.

- Om sommeren, prøv å legg kamper, spill eller andre aktiviteter på slutten av dagen når det ikke er så varmt.

- Bruk innimellom en sprayflaske med vann for å kjøle ned

- Ta en rask dusj rett etter aktivitetene, og påfør igjen mykgjørende kremer.

- Påfør mykgjørende kremer før aktivitetene.

Hvis det oppstår oppblussinger, vil det være bedre å stoppe aktiviteter i noen dager, til de røde flekkene har forsvunnet. Det kan evt. være en mulighet å variere med roligere aktiviteter.

 

(1) Les Hvordan skal en atopisk hud kle seg?

A OPPDAGE OGSA

OUR ADVICES

  • Råd for påføring

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & medlem av Mustelas ekspertpanel.

  • Forebygging av atopi

    Skrevet i samarbeid med Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog og medlem av Mustelas ekspertpanel.