Mustelas Ingredienser

Mustela har alltid valgt ingredienser av naturlig opprinnelse, og henter mesteparten av de viktigste aktive ingrediensene fra planter. I dag inneholder Mustela Bébé-produkter i gjennomsnitt 92 % ingredienser av naturlig opprinnelse. Finn ut hvor plantene som brukes i Mustelas viktigste aktive ingredienser kommer fra og hva fordelene er.

 

Avokado Solsikke Lupin Shea Aloe vera

 

Avokado

Kilde
Avokado-pæretreet (Persea Gratissima) er klassifisert i Lauraceae-plantefamilien og er et tre som vokser til et gjennomsnitt på rundt 10 m med mørkegrønne, ovale blader. Frukten – avokado – er pæreformet. De kan noen ganger forbli hengende på grenen i flere måneder uten modning. Det er bare når de høstes at kjøttet blir mer mørt. Under det tykke, grønne skallet er det et stort hull omgitt av en myk, fet og duftende masse som kan brukes i mange matretter.
Avokado har blitt spist i mer enn 10 000 år i Mellom-Amerika (hvor de stammer fra) og betraktes som hellig av Maya-folket og Aztekerne, som et symbol på livet. Avokado er ekstremt populært i mesoamerikansk kosthold og anerkjent for sine kosmetiske og medisinske egenskaper: Frukten har blitt brukt til fuktighet og for å beskytte huden, samt å gi næring til hår, forbedre fordøyelsen og senke feber.
Avokado ble først brakt til Europa på 1500-tallet av de spanske conquistadorene, og var opprinnelig kjent som «amerikanske pærer». Man måtte imidlertid vente i 400 år til før de ble brukt i Frankrike. De dukket først opp på franske menyer på 1960-tallet, og var ikke allment brukt før 1980-tallet. Samtidig oppdaget forskere at de hadde en mengde fordeler for huden. Og de er nå en viktig ingrediens i kosmetikk.

Fordeler
Kjent for å være en utmerket kilde til vitaminer, mineraler og essensielle fettsyrer, er avokado til stor nytte for sart hud. Våre forskere har hentet ut flere aktive ingredienser fra avokado som alle har enestående egenskaper:

 

  • Avokado Perseose®: avokado perseose, et aktivt virkestoff i formuleringene i Mustela Bébé, hjelper aktivt til med utviklingen av kutanbarrieren og bevarer cellereservene i babyens hud, og fungerer som et beskyttende skjold på huden. Avokado perseose er del av en ny generasjon av aktive biomimetiske ingredienser: Ingrediensen arbeider i perfekt harmoni med hud, og kombinerer målrettet effektivitet med maksimal toleranse.
  • Avokadosukker hjelper til med å lindre intolerant og lett irritert hud, og arbeider på tre nivåer: Avokadosukker restrukturerer huden slik at barrieren som beskytter mot eksternt stress blir forsterket(UV-stråler, vind, kulde, forurensning, osv.) Sukkeret styrker kutantoleransen og reduserer risikoen for infeksjon. Og i prosessen, beroliger avokadosukker sart hud – både umiddelbart og over lengre tid.
  • Avokadopeptider gir næring til huden samt virker beroligende og reduserer kløe. Egenskapene er spesielt gunstige for huden til gravide som er utsatt for strekking av huden under graviditeten.
  • Avokado-olje mykgjør huden, virker fuktighetsgivende og beskytter huden mot frie radikaler. Mustela har valgt oljen i Mustela sun lotion, Mustelas stretch marks oil og Mustela baby oil.

Avokado Perseose®, Avokadosukker og Avokadopeptider er alle aktive ingredienser som har blitt patentert av Expanscience Laboratories.

Nyt alle fordelene med avokado i Mustelas produkter:

 

Produkter som inneholder avokadopeptider Produkter som inneholder avokado-olje Produkter som inneholder Avokado Perseose®
Body firming gel

Stretch Marks Prevention cream

Stretch Marks Serum

Very high protection sun lotion

Baby oil

Stretch Mark Prevention Oil

Gentle shampoo

Foam shampoo for newborns

Cleansing milk

No-rinse Cleansing Water

2 in 1 Cleansing Gel

Nourishing face cream with cold cream

Multi-sensory Bubble Bath

Gentle Cleansing gel

Hydra Bébé Facial Cream

Hydra Bébé Body Lotion

 


Topp

Solsikke

Opprinnelse
Solsikke (Helianthus annuus L.) er en plante fra Asteraceae-familien. På fransk betyr navnet «Tournesol», «svinger rundt med solen» som en referanse til den forbløffende egenskapen planten har til å svinge på stammen sin for å følge solen.
Solsikker som stammer fra Nord-Amerika, ble brukt av nord-amerikanske indianere for mer enn 4 000 år siden.
Indianerne visste allerede da hvordan de skulle hente ut olje fra solsikkefrø og bruke det i matlaging, men også i hår- og hudpleie. Solsikker ble brakt over havet av spanske conquistadorer på 1400-tallet, og etablerte seg raskt i hele Vest-Europa hvor solsikke nå er kilden til en av de tre viktigste matoljene i verden (sammen med oliven og raps).
Med sin gyllengule farge, avgir solsikkeolje en svak hasselnøtt-lignende lukt og har en svært mild og behagelig smak. Den er mye brukt i matlaging, men den har også mange kosmetiske egenskaper takket være et rikt innhold av E-vitamin og essensielle fettsyrer med antioksidanter, næringsrikt, oppstrammende og gjenoppbyggende egenskaper.

Gunstige effekter
Mustelas solsikkeoljedestillat lages ved molekylær destillasjon - en prosess som er patentert av Laboratoires Expanscience - av solsikkeolje med matkvalitet. Dette ekstraktet er beriket med uforsåpbare elementer, de edleste elementene av olje.
Som bevist av forskningsteamet ved Laboratoires Expanscience, er de gunstige effektene av solsikkeoljedestillatet bemerkelsesverdige.
Ved å stimulere biosyntesen av epidermal-lipider, gir solsikkedestillat næring til huden og gjenoppretter barrierefunksjonen mot skadelige eksterne faktorer. Takket være mykgjørende og betennelsesdempende egenskaper, lindrer solsikkedestillat raskt følelsen av irritasjon og omstrukturerer den aller tørreste hud. Det er derfor en foretrukket ingrediens for produkter til atopisk hud.

Solsikkeoljedestillat er en patentert, aktiv ingrediens fra Laboratoires Expanscience.

Du finner alle egenskapene til solsikkeoljedestillatet i Mustelas hudpleieprodukter:

STELATOPIA® Emollient cream
STELATOPIA® Emollient balm
STELATOPIA® Cleansing cream
STELATOPIA® Bath oil

 


Topp

Lupin

Opprinnelse
Lupin, også kjent som Lupinus, er en svært dekorativ, urteaktig, og flerårig plante av Asteraceae-familien. Fra slutten av våren til midten av sommeren stiger majestetiske hvite eller blålige blomster opp fra de karakteristiske håndformede bladene. Fruktene er store, lyshårede belger med frø som er svært rike på proteiner og fettstoffer.
Lupin har naturlig tilholdssted rundt Middelhavet, og dyrkes i hele Europa samt i Afrika, USA og spesielt i Australia, verdens ledende produsent. Den er blitt brukt i mer enn 4 000 år som fôr til dyr, men også som «grønn gjødsel» på grunn av evnen til å forbedre jorda der den vokser.
Siden 1800-tallet har den også blitt brukt som en dekorativ plante og som en ingrediens i mat: Frøene males til et mel eller spises hele tilberedt i saltlake.
De medisinske og kosmetiske egenskapene har bare blitt oppdaget nylig, men er nå godt etablert av vitenskapelige studier.

Gunstige effekter
Mustela bruker hvite lupiner (Lupinus albus) dyrket i den vestlige delen av Frankrike. Frøene sankes på begynnelsen av høsten, når de er modne og sprengfulle av lipider. Det ytre skallet (eller integumentet) blir fjernet for å hente ut lupeol, som det er rikelig av i lupinfrøet.
Mustela har valgt lupiner for Mustelas Maternité: Dette aktive virkestoffet har en svært effektiv egenskap for hudpleie under svangerskapet og etter fødselen.
Ved å «stresse ned» fibrene i huden, hjelper det huden til å bli bedre forberedt på å strekkes på grunn av graviditeten og dermed forebygge fremkomsten av strekkmerker.
Lupiner fremmer produksjonen av kollagen og forbedrer dermed hudens elastisitet og spenst.
Sist men ikke minst, takket være de restrukturerende egenskapene hjelper den til med å gjenopprette fastheten til hudvevet etter fødselen.

Lupin er en patentert, aktiv ingrediens fra Laboratoires Expanscience.

Du finner alle egenskapene til lupin i Mustelas hudpleieprodukter:

Body firming gel
Stretch Marks Prevention cream
Stretch Marks Serum

 


Topp

Shea

Opprinnelse
Det afrikanske Karite-treet (Butyrospermum Parkii) er et hellig tre fra den vest-afrikanske savannen hvis navn betyr «liv». Treet kan ikke dyrkes kultivert og vokser bare villt. Det når en høyde på 15-20 meter og kan leve i opptil tre århundrer, men det tar femti år før treet blomstrer for fullt.
De ovale fruktene ligner store, mørkegrønne nøtter. De modnes i tornadoperioden (fra juni til september) og faller spontant til bakken der de blir plukket opp. Midt inni frukten finnes det en mandel som er proppfull av fettstoffer og vitaminer.
Når skallet og fruktkjøttet er fjernet, blir mandlene presset og oppvarmet for å hente ut et glatt og kremet smør. Fra Senegal og langs Nilen, har de ekstraordinære reparerende egenskapene til denne naturlige fuktighetskremen vært kjent i tusenvis av år. Afrikanske mødre har tradisjonelt brukt den for å hindre irritasjon av babyhuden.

Gunstige effekter
De bemerkelsesverdige egenskapene til sheasmør har nå blitt fullt anerkjent av vitenskapen og Mustela gir deg alle de gunstige fordelene i hudpleieproduktene sine.
Sheasmør er naturlig rik på essensielle fettsyrer, E-vitamin og F-vitamin, og gir intensiv næring til huden og gjenoppretter elastisiteten. Sheasmør beskytter huden og bidrar til å forsvare den mot tøffe klimatiske forhold som vind og kulde. Selv de tørreste og aller mest sensitive hudtyper blir reparert, beroliget og myknet.

Få alle fordelene med sheasmør i Mustelas hudpleieprodukter:

Hydra Bébé Facial Cream
Hydra Bébé Body Lotion
Vitamin Barrier Cream
Nourishing face cream with cold cream
Hydra-Stick with cold cream
Stretch Marks Prevention cream
Stretch Marks Serum

 


Topp

Aloe vera

Opprinnelse
Aloe Vera er opprinnelig fra Nord-Afrika og finnes nå over hele verden: Denne motstandsdyktige og energiske stauden vokser overalt hvor klimaet er varmt og tørt. I dag dyrkes Aloe Vera mye i Spania, Mexico og sørlige USA.
Aloe Vera er en høy plante som danner en rosett av tykke, blågrønne blader med en beinete kant, og i midten stiger det opp en høy stilk med gule blomster. Aloe Vera-stilkene blir en meter høye og er modne etter fem år. Man kan da fjerne bladene for å hente ut et geléaktig fruktkjøtt som brukes mye i legemidler og i kosmetikk.
De mange gunstige effektene av Aloe Vera har vært kjent i tusenvis av år: I antikken ble geleen allerede brukt for healing, til å berolige huden og i behandling av brannskader og hudinfeksjoner. Siden da har alle disse egenskapene blitt vitenskapelig bevist.

Gunstige effekter
Blant de mange variantene av Aloe, har Mustela valgt Aloe Vera Barbadensis Miller fra Mexico med sine mest bemerkelsesverdige kosmetiske egenskaper. Den tykke og gjennomsiktige geleen er hentet ut fra friske blader og deretter frysetørket for å få et rent og naturlig pulver som beholder alle de aktive komponentene av planten. Dette Aloe Vera-konsentratet er eksepsjonelt rikt på vitaminer, mineraler og aminosyrer.
Brukt i Mustela hudpleieprodukter, tilbyr Aloe Vera alle de gunstige effektene til babyens hud. Aloe Vera lindrer irritasjon og reparerer skadet hud ved å stimulere cellefornyelsen. Det virker intenst fuktighetsgivende, gjenoppretter hudens elastisitet mens det gjør den mykere og gir den et belegg av en beskyttende, oljefri film. Disse kvalitetene gjør det til en enestående ingrediens for solpleieprodukter.

Få alle fordelene med Aloe Vera i Mustelas hudpleieprodukter:

No-rinse Cleansing Water

 

 

Send by e-mail